sobota 17. ledna 2015

On my wishlist (Ell)

Ahojky! Tak jsem zase tady (určitě se vám moc stýskalo :))! Bohužel teď na knížky a psaní článků nemám moc čas, takže tu toho teď hodně zastává moje sestřička Ami. Vítám vás u historicky prvního wishlistu!

Toto meme pořádá Book Chick City. Cílem je, každou sobotu uveřejnit několik knih, které bychom si chtěli pořídit.
Můžou to být jak starší tak i ty novější knihy, či knihy vycházející v budoucnu.
 
 
Jablečný koláč nadějeJablečný koláč naděje - Sarah Moore Fitzgeraldová - Cooboo

 
Oscar Dunleavy, který dělával ty nejlepší jablečné koláče na světě, je nezvěstný, možná dokonce mrtvý. Zdá se, že to vlastně nikoho nepřekvapuje. Až na Meg, jeho nejlepší kamarádku a jeho mladšího brášku Stevieho. Obklopeni zármutkem a zmatky se Meg a Stevie rozhodnou zjistit, co se Oskarovi opravdu stalo. Společně se pak učí, co znamená věrnost a kamarádství, a jak moc důležitá je síla se nevzdat.

Báječná kniha o dospívání, nejistotách, přátelství a kouzelných jablečných koláčích, které znamenají naději. Protože jakmile si do jednoho kousnete, budete se už navždycky na svět dívat jinak a všechno bude tak, jak má.

Kniha mě upoutala už v Edičním plánu nakladatelství Cooboo, jak anotací, tak ilustračním obrázkem. Do obálky jsem se už stihla zamilovat a první kapitola, která byla zveřejněna jako úryvek mě utvrdila v tom, že kniha bude skvělá! Potkáme se v únoru v knihkupectví?


Pohodlné lži - Randy Susan Meyersová - Ikar

Jedno dítě, tři matky, dva otcové, nespočet lží a vynikající psychologický román. Když Tia zjistí, že je těhotná, její ženatý milenec Nathan románek ukončí s tím, že by se měla nechat dítě vzít. To však Tia odmítá. V hrůze, že by jí miminko neustále Nathana připomínalo, dá holčičku k adopci a malá Savannah se dostane do rodiny Petera a Caroline, která sice svou adoptivní dcerku miluje, ale taky jí velmi záleží na její kariéře. Když pak Nathanova manželka jednoho dne objeví v poště dopis se zpáteční adresou Tii, jež jejich rodinu už jednou téměř zničila, obálku otevře. Čeká všechno možné, ale rozhodně ne to, že z obálky vypadnou fotografie malého děvčátka podobného jejímu synovi…

Když jsem otevřela nejnovější katalog Knižního Klubu a procházela knihy, tak mě tahle kniha okouzlila a i mamce se líbila. Rozhodně si knihu chci pořídit! Obálka je geniálně jednoduchá :)
Pokud ale nejste členové KK, tak si knihu bohužel nepořídíte.

A co váš wishlist?
Vaše Ell

3 komentáře:

  1. Knihy vyzerajú zaujímavo, o prvej som už počula aj som si čítala anotáciu, o druhej som až doteraz nepočula. Síce to nie je práve môj šálok kávy, knihy vyzerajú dobre :-)

    OdpovědětVymazat
  2. O té první toho moc nevím, ale vypadá dobře:)
    Tu druhou jsem taky zahlédla v tom katalogu, který mi ted někdy přišel, ale pořád nevím, jestli si jí mám objednat, ta obálka je krásná:)

    OdpovědětVymazat
  3. Ten jablečný koláč vypadá fakticky dobře...knížku si chci moc přečíst :))
    Druhou knihu neznám, ale ta obálka! OMG <3 A anotace vypadá dost dobře, pání pání, já musím najít ten katalog :C

    OdpovědětVymazat