pátek 2. ledna 2015

RC: (Ell) Hrej férově

Emma_Hart_Hrej-Ferove_stredniNázev: Hrej hráčem

Autor: Emma Hart

Série: The Game

Díl v sérii: 3

Počet stránek: 224

Nakladatelství: Galatea

Rok vydání: 2014

Anotace: Abbi Jenkinsová už ani nedoufala, že by někdy opustila zdi ústavu pro duševně choré, kde musela strávit celý poslední rok. Že se jí to povedlo, však neznamená, že by zapomněla, co všechno jí Pearce provedl. Moc dobře ví, že jedinou šancí, jak se vyrovnat s depresemi, které jí každý den ničí mysl, je balet, který je pro ni víc než jen pouhým koníčkem. Balet na prestižní umělecké škole Juilliard v New Yorku je tím jediným, co jí dává touhu žít. Něco, k čemu se může upnout.
Blake Smith opustil Londýn z jednoho jediného důvodu, a to i přesto, že nikdy nechtěl utíkat před bolestnou minulostí. Po příjezdu do New Yorku je plně odhodlaný, že splní slib, který dal sestře a dostane se na Juilliard. Nikdy však nepředpokládal, že potká Abbi – dívku, jejíž oči jsou plné smutku a utrpení. Utrpení, jaké on sám dobře zná. Každá hodina, kterou spolu stráví, je sbližuje víc a víc…
Čím více se dozvídají o své minulosti, tím více se musí ptát sami sebe, zda existuje ještě něco, co by je mohlo zachránit…



:)Po zklamání z druhého dílu série The Game jsem si nebyla jistá, jestli je čtení další dílu dobré rozhodnutí. Druhý díl (Hrej tajně) totiž postrádal romantickou část a stavil na fyzické lásce. Hrej férově je ale bomba.
Pro všechny, kterým se líbil první díl, ale druhý ne, mám skvělou zprávu. Třetí díl má silnější příběh i než Hrej hráčem. Jak by taky ne, když hlavní hrdinkou je Abbi - dívka, které se málem povedla sebevražda. Ani Blake, druhá hlavní postava, za sebou nemá příliš hezkou minulost. Emma Hart ztvárnila příběh, od kterého se nehnete.

Oproti předchozím dílům se už nenacházíme v kampusu kalifornské univerzity ale v New Yorku, v Brooklynu. Hlavní roli tady má balet, pošramocená minulost a vaření. Nemohla bych zapomenout na to lehounké poznávání se a jiskření mezi Blakem a Abbi. Novinkou je opravdu málo sprostých slov. Těm, kteří tuto sérii čtou jen kvůli erotice nejspíš taky zkazím den. Sex tady skoro nenajdete.

Nyc"A to ses vůbec nebála?"
"Nemáš důvod bát se smrti, když už nějakou dobu žiješ v pekle."
Abbi Jenkinsová je dívka, která si prožila svoje. Zažila psychické i fyzické týrání od bratra své nejlepší kamarádky. Kvůli němu se taky snažila zabít sama sebe. Naštěstí ji našla Maddie dříve, než se jí to podařilo. Dostala se do ústavu Svatého Morrise odkud se s vypětí všech sil dostala s pomocí baletu. Balet je její život už od osmi let. Nyní se snaží dostat na Juilliard a s tím jí mají pomoct lekce u Biancy. Kvůli děsivé minulosti má občas záchvaty.
Přitažlivý Brit Blake Smith rovněž žije baletem. Vyrůstal v Londýně v bohaté rodině s pěti sourozenci. Když jeho sestra Tori, se kterou sdílel lásku k baletu spáchá sebevraždu, tak celá rodina začne předstírat, že žádná Tori nikdy nebyla. Celá rodina kromě Blakea. Ten odjíždí do New Yorku aby si splnil svůj sen a věnoval se baletu. A aby toho nebylo málo, tak rád vaří a zároveň ho to zatím živí.

happy inlove | TumblrMamka se probírá stojany za mnou. "Pokud jsem se něco během svého života naučila, tak to, že žena vždycky potřebuje nějakou tajnou zbraň. A můžou to být klidně černé šaty, nebo červené. Prostě něco, z čeho si ten chlap sedne před tebou na zadek."
"A proč bych měla chtít, aby si přede mnou chlap sedal na zadek?"
"Aby si prohlédl tvoje boty, zlatíčko."
Kniha je opět psaná z dvou pohledů - Abbi a Blakea. Emma píše čtivě, lehce a tentokrát jsem byla nadšená z toho, jak schopně popsala minulost hlavních hrdinů. Samotný příběh je místy depresivní a vám se chce uronit pár slz, ale zároveň je to slaďárna, u které se často usmíváte jak půlměsíček. Velká část v knize je věnovaná seznamování Blakea s Abbinými oblíbenými místy a minulostí. Nenásilnou formou tak čtenář získá představu o Brooklynu, o zmatku v Abbiině hlavě, o její minulosti. Abbi naopak zjišťuje, co je kostlivcem ve skříni Smithovic rodiny. To vše je propletené baletem a vzpomínkami, které bezpečně rozeznáte, protože jsou vyznačené kurzívou.

En Pointe V poslední řadě ještě zmíním obálku. České obálky všech tří dílů se mi vážně líbí a v knihovně vypadají skvěle. Tahle se mi asi líbí nejvíc, protože zelená barva na ní vypadá hrozně moc pozitivně. Moje hodnocení je opravdu pozitivní a já vím, že ke knize se brzo vrátím, protože za malým množstvím stránek se ukrývá působivý příběh dvou ztracených duší. I tak bych ale knize vytkla jednu malou mouchu a to, že jsem nějaké části přeskakovala - prostě, kdyby kniha přišla o pár myšlenkových pochodů, tak by se nic nestalo.
Knihu doporučuju všem romantikům a romantičkám :)

9/10
Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuju nakladatelství Galatea.
obálka a anotace: Galatea
ilustrační obrázky: Weheartit

3 komentáře:

  1. No nevím, asi bych si to nepřečetla, není to zrovna moje oblíbené téma, já radši fantasy.. ale zajímavá recenze :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já nečetla ani jeden díl, ale asi si je všechny dočtu. Nejsi jediná, kdo tvrdí, že třetí je asi nejlepší a rozhodně lepší než druhý. Ten byl asi pro všechny zklamáním. :) Skvělá recenze :)

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkná recenze :) Já jsem zatím ještě nečetla ani první díl :) Je v mojí zvětšující se hromádce nepřečtených knih, snad se k němu brzy dostanu :)

    OdpovědětVymazat