pátek 22. května 2015

RC: (Ell) Arkádie: Procitnutí

 Arkádie – ProcitnutíNázev: Procitnutí

Autor: Kai Meyer

Série: Arkádie

Díl v sérii: 1.

Počet stránek: 344

Nakladatelství: Fragment

Rok vydání: 2015

Anotace: Alcantarové a Carnevarové – dva mafiánské klany, které proti sobě bojují po celé generace.
Rosa Alcantarová přilétá na Sicílii ke své rodině, aby tam začala nový život. V letadle se seznamuje s Alessandrem Carnevarem. Jeho chladný půvab a animální elegance Rosu fascinují a zároveň zneklidňují.
Rosa se učí nemilosrdné zákony mafie, ke které její rodina patří. Dozvídá se šokující pravdu, která se týká nejen Alessandra, ale i jí samotné. Neuvěřitelnou skutečnost o arkádských dynastiích, jež mají počátek ve starých antických bájích...
Překoná zakázaná láska staletou nenávist?

 Arkádie – Vzpoura [E-KNIHA]Bez mučení se vám přiznám, že po knize jsem sáhla hlavně kvůli obálce, která je naprosto úžasná, líbí se mi to barevné pozadí v kombinaci s černočernou siluetou stromu a šelmy. I další obálky téhle série jsou krásné :) (Ale originální obálky se mi tolik nelíbí...)
Další z věcí, která se mi na knize líbila, bylo téma. Mafiáni! Sice jsem četla jen jednu sérii s tímhle tématem, ale o to byla skvělejší. Ano, hádáte správně, byla to série Bavettovi od české autorky Kateřiny Petrusové. Bohužel Procitnutí bylo o trochu slabší.

Ale vezmeme to od začátku. Prvních pár stránek se trochu vleče, ale tady je nutné vytrvat. Po asi čtvrtině se vám knížka změní před očima. Z táhlého popisování italské mafie a sledování vztahů mezi dynastiemi na knihu, ve které se pořád něco děje a překypuje překvapeními. Možná je trochu škoda, že tahle část nenastala ještě o něco dříve. Chápu, že uvedení do situace bylo nutné, ale kratší být mohlo.

MafiaHlavní hrdinkou je tady Rosa, Američanka, která se vrací za svou sestrou a tetou do Italské Sicílie, kde žijí velevážené mafiánské rodiny. Rosa pochází z rodu Alcantarů, která vydělávána větrných mlýnech. Ona sama jakoby do rodiny vůbec nepatřila. Ze začátku mi přišla nepříjemná, ale časem se ukázalo, že je to jen jakási maska a autor vymyslel skvělou hlavní postavu.
Jejím mužským protějškem je Alessandro Carnevar, syn bosse jejich klanu, který ale bhužel ještě před začátkem knihy zemřel a Alessandro je vtažen do boje o určení nového bosse - buď on a nebo jeho strýc Cesar. Alessandro je hodně přemýšlivý, tajemný typ člověka, který se dá těžko prokouknout. Snaží se všem pomoci a já ho měla celkem ráda.
UntitledDalší z postav je Zoe, Rosina sestra, která žije na Sicílii už druhým rokem. Byla trochu naivní, ale jinak fajn starší sestra. Provázelo ji ale stejně jako jeji tetu a všechny Alcantary zvláštní tajemství, čímž se sestře krapet odcizila.
Bylo tady spousta různých dalších postav, ale žádná z nich nebyla příliš důležitá.

Ze začátku mi přišla kniha taková jednoduchá a neoriginální, ale když chvíli vydržíte, tak vás autor překvapí. všichni známe vlkodlaky, ale ví tu někdo kdo nebo co jsou Lamie? Ne? Tak to si prostě musíte Arkádii přečíst! Je fakt, že ke konci je Rosa hodně přelétavá a čtenář je zmatený, ale to se dá prominout.

Goodreads | Arcadia Awakens cover imageKnihu bych doporučila fanouškům nejen mafie ale i fantasy žánru, protože jeho znaky se tam docela často objevují. Zároveň je to romantika i trochu dobrodružstvím - taková všehochuť. Je to zajímavá kniha, která zaujme minimálně obálkou. A věková kategorie? Řekla bych, tak d dvanácti nahoru, ale 25-letý čtenář už to může považovat za kravinu. Nejdůležitější ale je, aby měl čtenář trpělivost, která je u čtení téhle knihy neskutečně důležitá! A moje hodnocení:

8/10 
Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuju nakladatelství Fragment!

Ell

3 komentáře:

  1. Tuto knihu bych si velmi ráda přečetla. Již na první pohled mě zaujala její tajemně vypadající obálka, která je moc hezká. Její anotace mě také přijde zajímavá, tak proč ji nezkusit ..... :)
    Mimochodem moc pěkně napsaná recenze!!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělá recenze :) Knížku mám na svém wishlistu, doufám, že si ji taky brzy přečtu :) A obálka se mi taky moc líbí :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mafiáni. To je prostě něco pro tebe. Obálka se mi taky moc líbí. Pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat