sobota 4. února 2017

Ell: Takový byl leden

Ahoj!
goodbye, january, and missing imageCelý leden jsem se tu ani neukázala, takže jsem si řekla, že bych náš malý internetový koutek mohla zase navštívit :) A rovnou jsem se rozhodla představit vám můj první měsíc v roce 2017!

Leden je pro mě každým rokem nejklidnější a nejlínější měsíc, doba, kdy se odpočívá po Vánocích. Pravděpodobně to zní alibisticky, ale já vážně tohle období vnímám trochu v oparu. I tak se ale nastřádalo několik zajímavých věcí, o nichž bych mohla mluvit :)



Hned 2. ledna jsem s mou úžasnou sestřičkou Ami byla na filmu, který před Vánoci uchvátil většinu republiky. Řeč není o ničem jiném než o filmu Anděl Páně 2, který se mi líbil daleko víc než národem milovaná jednička. Přiznám se vám, že první díl mě nebaví a když před Vánoci běží v televizi, tak jdu raději balit dárky. 

Dvojka ale byla úplně jiný šálek kávy! Zbožňuju vtipné pohádky a to tato rozhodně byla. Možná to pokulhávalo po dějové stránce, ale úžasný Trojan a Dvořák mi to plně vynahrazovali a já se smála s celým kinem. A myslím, že všichni, kteří na tom byli, my dají za pravdu, že tahle pohádka se moc povedla!

V průběhu ledna mě čekalo hned několik testů a já jsem si konečně opravdu zamilovala jednu metodu učení. Uplatňuju ji hlavně při testech z dějepisu - barevnými centropeny a propiskami si zjednodušeně přepisuju celou látku na bílé A4. Je to náročnější na čas, ale u mě to bezvadně funguje! Pak samozřejmě klasické šprtání a uplácení celé rodiny, aby mě z toho pak zkoušela. Bez toho by to nešlo :) 
Díky tomu se můžu pochlubit vážně moc hezkým vysvědčením, které by mi mohlo dost pomoci v přijímačkách!

Aby to nebylo tak pozitivní, tak se vám svěřím i s akcí, ze které jsem měla příšerné stresy - matematická olympiáda. Tenhle předmět mě neskutečně baví a i mě docela uklidňuje, ale myšlenka na to, že bych měla soupeřit s lidmi, kteří počítají lépe a rychleji než já a na olympiádě už několikrát byli, mě hrozně stresovala. Možná se to na mě i podepsalo, protože můj výsledek byl příšerný. Ale tak někdo být poslední musí :D

Koncem ledna jsme se s mojí kamarádkou Kačenkou domluvily a vyrazily na brusle. Řeknu to rovnou - bruslím pomalu a dost špatně :) Ale i tak to bylo moc krásné odpoledne na ledě a s horkou čokoládou!

A celý leden jsem zakončila další návštěvou kina - na tátovy narozeniny jsme se spolu vydali na dokument o Karlu Krylovi. Dnešní generací už zapomenutý písničkář a básník je tátův oblíbenec a díky němu Krylovy písně miluju i já. Možná je trochu národní ostuda, že dokument o něm natočila Polka, ale zase to Bratříčku Karlovi dodalo úplně jiný pohled na Kryla. Oběma se nám snímek moc líbil a jediné, co nám přišlo smutné, bylo téměř prázdné kino.

A pár knižních doporučení na konec? Rozhodně se mrkněte na Dvůr trnů a růží, který mě nadchnul tak moc, jako už dlouho žádná jiná kniha! A pokud dáváte přednost klasice, tak jsem se rozhodla, že letos dám šanci klasické literatuře a začala doporučeným Oscardem Wildem :) A zklamaná jsem nebyla!

Ačkoli už teď mám za sebou pár zajímavých únorových chvil, tak si je nechám až na konec nejkratšího měsíce roku. V budoucí době se těšte třeba na recenzi na opěvovanou Illuminae! Mám vás všechny moc ráda :)

Jaký byl váš leden?
Vaše Ell

4 komentáře:

  1. Máš za sebou vydařený měsíc, například o snímku s Karlem Krylem jsem neměla vůbec potuchu a ta matematická olympiáda? Jsi dobrá, že jsi tam vůbec šla, já na střední plnila jen klasického klokana a to jsem se ještě většinou hodila ten den marod, protože mi to bylo děsně trapné a navíc mi matika nikdy nešla.
    Gratuluji k pěknému vysvědčení a doufám, že se ti bude dařit i nadále. :)
    Měj se moc krásně a těším se na recenzi na Illuminae, do kterých jsem se zcela nekriticky (a hlavně nepravděpodobně) zamilovala :) ♥

    OdpovědětVymazat
  2. V první řadě ti moc držím palce ať se dostaneš na tvou vysněnou střední! A klobouk dolů za olympiádu. Já jsem v matematice dobrá asi jako děti v páté třídě, to si už možná lichotím. :D
    Teď budu za ostudu já, ale nikdy jsem neviděla ani Anděl Páně 1 natož druhý díl, ale jsem ráda, že se ti líbil. :D
    Od Wilda jsi četla Obraz Doriana Graye? :) Je to skvělá knížka. Zrovna ho probíráme na liteře a i celej on je zajímavej. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Anděla Páně jsem nejdřív zavrhla, ale nakonec možná ještě změním názor! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Zajímavě prožitý měsíc, matematická olympiáda, to nemám slov a obdivuji tě, za tu odvahu, já a matematika si vůbec nerozumíme...

    OdpovědětVymazat