úterý 25. listopadu 2014

RC: Percy Jackson: Moře nestvůr

Název: Moře nestvůr

Autor: Rick Riordan

Díl: 2/5

Žánr: Pro děti a mládež - Sci-fi a fantasy

Nakladatelství: Fragment

Rok vydání: 2010

Percy Jackson už si zvykl na to, že není jen tak obyčejný kluk z New Yorku – jako syn boha moří Poseidóna patří do dvou světů, lidského i mytologického, kde se to hemží záludnými a krvelačnými nestvůrami. A spousta těch příšer, které dřív znal jenom ze starých řeckých pověstí, mu teď usiluje o život… Po nečekaně klidném školním roce se poslední den před prázdninami na Percyho sesype celá lavina problémů – hodina tělocviku se promění ve vybíjenou s lidožravými obry, kamarád Grover se dostane do problémů a Táboru Polokrevných hrozí zničení. A tak se Percy a jeho přátelé vydávají na další nebezpečnou výpravu…


Abych pravdu řekla, očekávala jsem trošku víc, takže jsem byla malinko zklamaná, ale jako pokračování super. Často druhé díly nejsou lepší než ty první Vy čekáte, že když už je to - probůh - druhý díl, tak to bude mega hustý...Ale většinou tomu tak není.

Percy dokončuje sedmou třídu. Jeden poslední den a ukončil by v pořádku ročník bez větších potíží, ale hodina tělocviku se tak trochu zvrtne. Dětičky začnou hrát vybiku, která se promění v lidský masakr. V tuhle chvíli se objeví stará známa Annabeth a společně se vracejí do Tábora Polokrevných, který je jen chloupek od zničení. Někdo totiž otrávil Thaliin strom a je jen na našich dvou hrdinech, aby ho zachránili. Když ale požádají o výpravu, jejich žádost je zamítnuta a místo nich se na cestu za Zlatým rounem vydává moje neoblíbená Clarisse. A proto se na cestu vydají nepovoleně - utečou. Mají jen pár drobných úkolů: Najít Zlaté rouno a přivést ho domů a vysvobodit Grovera, ze kterého se stala nevěsta.

Postrádala jsem tu akci, která byla v prvním díle. A taky větší humor. To bylo asi tím, že tam moc nebyl Grover, ale suchá a občas protivná Annabeth a chudák Percy...

V tomto díle se víceméně vyskytovaly ty samé postavy jako v minulém díle, jen na pár výjimek.
Hlavní hrdina Percy Jackson, kterého mám pořád tak ráda! On je takové tintítko :) Pořádně ani nechápe, co se děje a tak. Ale je to roztomilé. Jako další je tu Annabeth - Ze začátku to byla zase ta napučená fiflena. I když později to byla zase ta stará Annabeth.
Nová postava a to Percyho nevlastní bratříček Tyson byl strašně obr, ale uvnitř byl jako sedmileté dítě. Na začátku knihy jsem si myslela, že se pokouší nahradit Grovera, ale to jsem se spletla. I přes některé mouchy jsem ho měla ráda. A konečně můj oblíbený kozlík Grover! Chudáček můj malý! Já ho tak strašně miluju :3 A poslední slečna na holení je Clarisse...Nesnáším ji! Ale už se trošičku polepšila :)


Knížka je příjemné pokračování prvního dílu. Sice je tento díl o něco horší, ale i tak to stálo za to. Někde jsem měla problémy se začíst, jelikož některé pasáže mě už moc nebavily.
Nechci říkat, že se mi knížka nelíbila. Naopak, ale prostě...prostě tak!

HODNOCENÍ:
9/10
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Fragment!

3 komentáře:

  1. Tak to radě´ji tu detektivku. Fantasy moc rád nemám. :)

    OdpovědětVymazat
  2. o této knize jsem zatím slyšela jen samou chválu :) máš moc pěknou recenzi, ale kniha mě moc neláká... možná je to tím, že je hlavní hrdina tak mladý a tak kniha bude zcela určitě postrádat partnerskou lásku :/

    OdpovědětVymazat
  3. Knížku jsem četla a s hodnocením souhlasím :)

    OdpovědětVymazat