neděle 30. listopadu 2014

Smrtící pouto (RC)

Název: Smrtící pouto

Autor: Jaime Reed

Počet stránek: 262

Série: Kronika Kambionů

Díl v sérii: 2.

Rok vydání: 2014

Nakladatelství: Fragment

Anotace: Jsou záhadní, přitažliví a nebezpeční... Kambioni.
Samaře začíná škola. I s Calebovou pomocí pro ni stále není jednoduché ovládnout svého démona. Navíc se o ni začne zajímat nejpřitažlivější kluk ze školy, Malik. Pouto z minulosti, které ji k němu váže, by mohlo zničit ji i Caleba. Začíná bojovat sama se sebou.
Každá válka přináší utrpení, a pokud se Samaře podaří uspět, nebude to zadarmo. Jediné špatné rozhodnutí a může přijít o všechno. Zejména, když Malik není tím, kým se zdá být.
Pokračování titulu Kronika kambionů – Osudová přitažlivost.


Green Smrtící pouto je už druhým dílem Kroniky Kambionů a stále udržuje si kvalitu. Dneska už se to skoro nevidí, protože když autor začne dobrým prvním dílem, tak další už jsou vždycky jen horší. Minimálně já se s tím setkávám dost často.
Jaime Reed se může pyšnit čtivým stylem, který má lví podíl na kvalitě knih. Stránky vám ubíhají jedna za druhou a vy za chvíli zmateně sledujete poslední stránku knihy. Knížku jsem přečetla na jeden zátah, takže pokud máte přečtený předchozí díl a hledáte čtení třeba na delší jízdu vlakem, tak vám nabízím ideální volbu.
Knížka je vydaná jako paperback, v tomhle případě dobrá volba. Z obálky jakoby vystupovaly oči z obou obličejů na knize. Pro ty nic netušící: Dívka na obálce je Samara a muž je onen tajemný cizinec, o kterém budu mluvit dál. Podle mě, se obálka opět docela povedla, dost toho vystihuje a zároveň nic neprozradí.

Další část recenze přibližuje děj a mohla by obsahovat spoilery (nejen) z prvního dílu!

Děj plynule navazuje na první knihu. Samara, dříve jen smíšená holka s plochým zadkem a hnědýma očima se změnila v přitažlivou zelenoočku a o díky přesunu démona Lilith její kamarádky Nadine, která je mrtvá. Najednou musí čelit hladovým pohledům kluků, nadávkám/mlácení/škrábání od ostatních holek ze školy a hlavně pomalu ztrácí svojí nejlepší kamarádku Miu. Jedinou její útěchou je Caleb. K tomu ji stále otravuje záhadný cizinec.

"Co se stalo, mami?"
"Caleb je v kómatu. Lékaři si myslí, že to byla hodně silná alergická reakce, ale nedokážou diagnostikovat její příznaky. Sanitka na ten večírek dorazila celkem rychle, takže se jim povedlo hned mu vypumpovat žaludek a dát mu inzulin, ale není na tom moc dobře. Musíme počkat."
 
Spirit PrisonPak ale přijde silná rána. Caleb se ocitá v kómatu a Samara přichází i o tu poslední útěchu. Všechnu svou energii vkládá do probuzení Caleba. Přesně v tu chvíli se odhaluje i cizinec, který je tou největší hrozbou. Zbývá doufat a krotit Lilith.
 
Samara se od minule trochu měnila. Třeba její barva očí je jiná. Už nežije ve svém těle sama, žije s ní kambioní spolubydlící Lilith, dárek od Nadine. Najednou Samara umí dokonale polsky a ani to nevnímá. Ale dál je to cynická dívka, která trochu vypadá jako panenka. Jedna z mých nejoblíbenějších postav.
Caleb se tady moc neobjevoval, protože byl v kómatu. Na něm se nezměnilo nic. I on je kambion - má v sobě Caponeho.   
 
Předem vám ale prozradím, že bohužel se můžete "těšit" na milostný trojúhelník. Není to naštěstí nic na způsob Stmívání a je to jenom trochu naznačený, protože Samara nic z toho nechce. Má v tom totiž prsty Lilith. U námětu tohohle dílu je to ale nutnost, takže to autorce odpustíme :)

Kniha je stejně dobrá jako první díl, opět tady nechybí zamilovanost (ale i hádky), možná je tu trochu více akce. Každý milovník romancí a fantasy si rozhodně přijde na své. Během psaní recenze, mi navíc došlo, že j to trochu podobné Hostiteli od Stephenie Meyer, takže i fanouškům tohoto filmu/knihy by se to mohlo líbit. Knížku tedy hodnotím kladně a rozhodně všem doporučuju!

8,5/10
Za poskytnutí rc. výtisku moc děkuju nakladatelství Fragment!
Knihu můžete koupit zde.
anotace a obálka: Fragment
ilustrační obrázky: Wehearit

5 komentářů:

  1. Zajmavá knížka a krásná recenze, ale knížka mě ani trochu neláká.

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavá recenze :) Uvažuju, že si knihu přečtu (i první díl), tak uvidíme.. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Přemýšlela jsem o první díle, ještě uvidím, ale nevypadá to špatně.
    Pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
  4. kniha vypadá zajímavě, zaujal mě ten nápad, že v sobě mají démona... třeba se po ní jednou podívám - až budu mít více času :/

    OdpovědětVymazat
  5. Hm, to vypadá zajímavě, ale je spíš pravděpodobné, že i přes pozitivní a pěknou recenzi si knihu nepřečtu :)

    OdpovědětVymazat