sobota 29. listopadu 2014

TAG: 7 smrtelných hříchů knihomola

Do tohoto tagu nás nominovala Cam a my jí za to moooc děkujeme!
Takže...bude to malinko složitější, protože budeme odpovídat obě, ale tak snad se to povede :)
+++ +++


Chamtivost
1. Jakou nejdražší a nejlevnější knihu doma máš?
Ami: Nejdražší? Tak to ani nemám tušení :) U mě se všechny knihy, které si kupuju sama, pohybují kolem 299,-... A nejlevnější...Asi Železný král z Levných knih za 29,-.
Ell: Jako první mě napadlá kniha Tři bratři, která normálně stojí 349, ale já jí dostala jako rc. výtisk, takže to se nepočítá. Já ale, stejně jako Ami, dostávám dražší knihy k vánocům, apod. Nekupuju si je sama - u je to většinou taky tak těch 299,-
A po řádném přepočítání... doma mám knihu Přistižen od Harlana Cobena za 19,-!!! (Jsem nadšená, že mám levnější knihu jak Ami :D)

Hněv
2. Jaký autor v tobě vyvolává zlost?
Ami: Pokud vím, tak žádný. Maximálně jsem na autora/ku naštvaná za nějakou událost v knize, ale že by ve mně vyvolával zlost, tak to ne.
Ell: Jsem na tom stejně jako Ami.
 
Žravost
3. Jakou knihu můžeš bez milosti lahodně hltat zas a znovu?
Ami: To jsou ty knihy, které úplně miluju. A zase! Otázky, kde po mně budou chtít jen jednotné číslo si upravuji! Takže za mě je to série Drahokamy, Legenda a spol, Hvězdy nám nepřály, Hunger games...
Ell: U mě to jsou Drahokamy, První stříbrná kniha snů, Hvězdy nám nepřály, Selekce, VŠECHNY knihy Kateřiny Petrusové a docela ráda mám i knihu Hrej hráčem.
 
Lenost
4. Jakou knihu jsi kvůli lenosti zanedbávala?
Ami: Jejda! To bude dlouhýýý seznam, takže ho ani psát nebudu :) Většinou jsou to knihy, které nepřečtu za víkend, protože v týdnu nemám prostě na čtení náladu a čas.
Ell: Knihu, kterou jsem dostala asi před dvěma roky od babičky - Kluk od vody. Teď už to není můj žánr, takže to nejspíš nikdy nedočtu, no. A Hostitele, kterého jsem dostala loni k vánocům a dostala se na třetí stránku. Tohle jsou takové dvě, které mě napadly jako první, ale rozhodně je jich víc!
 
Pýcha
5. O jaké knize nejvíc mluvíš, abys vypadal jako inteligentnější čtenář?
Ami: Tak doma se pochlubím každou přečtenou knížkou! A půlka rodiny na mě kouká jak na blbce :) Ve škole je to zase jiné, protože tam je poměrně DOST nečtenářů, takže se knížky moc neprobírají.
Ell: Opět souhlasím s Ami! U nás dom na to nejvíc doplácí táta, který to vždycky musí poslouchat - cíl toho povídání je většinou ho donutit si ho tu knihu přečíst. Už jsem ho donutila do... třech knížek K. Petrusový a Šesti let. To je velký úspěch!

 
Chtíč
6. Kterých vlastností si nejvíce ceníš na mužských a ženských postavách?
Ami: Co se týče mužských tak aby se nechovali jako naprostí snobové, aby byli stateční, smysl pro humor hmm a aby si dokázali poznat porážku a umět projevovat city! Nechceme přece žádné kusy ledu :)
A holky? Ty já víceméně neřeším, protože mě zajímají mužští hrdinové, ale oceňuju, když holka není naivní a nechová se jako fiflena :) + originální postavy!
Ell: Hlavně ať je vtipný! Takové ty pravé muže taky ocením :) Jinak to má skoro shodné s Ami.
U ženských postav miluju, když je ta postava cynická, opět vtipná, chytrá a pěkně prosím žádná snobka. Taky mám ráda, když mi postavy žen připadají reálné - pak dostávám chuť je poznat osobně a dojít si s nimi na kafe :)
 
Závist
7. Jaké knihy by sis nejvíc přál dostat, jako dárek?
Ami: Nedávno jsem měla narozeniny, takže jsem knihy dostala a za chvíli jsou Vánoce, na které mám dosti knížeček! Ale z těch co ještě nevyšly bych strašně chtěla Elitu a másledující díl První, ale když už jsme u těch dárků - Eleanor a Park, Dash a Lily, Jednou ano, dvakrát ne, Podivohudné a krásné soužení Avy Lavender, V šedých tónech a plno dalších! Ano, jsem náročná :)
Ell: Co se týče dárků, máme s Ami opět skoro stejný seznam. Já bych si tam ještě přidala Hledání Aljašky, Solitaire, Levandulový pokoj nebo Dokonalou chuť. Na seznamu to nemám, ale pokud by se někomu chtělo, tak mi klidně může poslat Divergenci!  
 
Každá nominujeme dva blogery, aby to bylo spravedlivé :) A za mě nominuji tyto šťastlivce:
A za Ell:
Nemesis
Zoey

Tady už to přebírám já, Ell. Doufáme, že se vám tag líbil (určitě nám to napište!). Chystám se Ami přemluvit, abychom se pustily do dalšího tagu, do kterého nás nominovala Camilla, a pokud se mi poštěstí - tak tady bude zase v sobotu. A teď už se vážně loučíme :)
Ami a Ell
 
 

5 komentářů:

  1. Je to docela zajímavé, jak odpovídáte obě. :D Já se přiznám, že jsem vás nominovala právě kvůli tomu. :D Byla jsem zvědavá, jak se s tím poperete a jaký bude výsledek. :) Ale musím uznat, že se vám to povedlo. :)
    Máme stejný vkus na knižní muže! :3

    OdpovědětVymazat
  2. Hodně věcí máme podobných:) Jak říkala Cam, je zajímavé, jak odpovídáte obě naráz :) A děkuju za nominaci!

    OdpovědětVymazat
  3. Tenhle TAG mám teď v přednastavených článcích a je zajímaví v kolika odpovědích se shodneme. Moc pěkný TAG! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to jako zajímavý tag a měli jste skvělé odpovědi :) děkuji za nominaci tag určitě splním :)

    OdpovědětVymazat
  5. Hrozně se mi líbí, jak odpovídáte obě a děkuji za nominaci :D Jinak nejvíc se shodnu s Vaším chtíčem, stejně jako mi to přijde jako nejdůležitější otázka, protože právě postavy dělají příběh takovým jaký je :) Ale oproti Vám se cítím hrozně nesečtělá :( což je smutné, páč mám nějak zabudované, že jsem si u Vás (nebo aspon u Ami) někde někdy přečetla, že je o pár let mladší :D :D Za to máte můj obdiv, holky, fakt!!

    OdpovědětVymazat