úterý 7. dubna 2015

RC (Ami): Pekáč buchet

Název: Pekáč buchet

Autorka: Kateřina Petrusová

Nakladatelství: Fragment

Série: -

Díl: -

Rok vydání: 2014

ONA
Redaktorka ženského časopisu, expertka na vaření. Miluje nové recepty, oprašuje staré po babičkách, dobrého jídla se nikdy nepřejí a je pro ni středobodem vesmíru. Sama o sobě říká, že je gastrosexuálka. Sport je pro ni nutné zlo, aby nenakynula jako její milované tvarohové buchty. Jmenuje se Klára.
ON
Adrenalinový sportovec. V létě leze po horách, v zimě po zamrzlých vodopádech. Sport je součástí jeho života a nedokáže bez něj existovat. Jeho břišní, zádové, hýžďové, no prostě všechny svaly, podle toho patřičně vypadají. Pekáč buchet může spořádat na posezení a nebude to na něm vůbec vidět. Jmenuje se Matouš.

Je vůbec možné, aby dva takto rozdílné světy fungovaly společně? Stačilo jediné včelí bodnutí a následná prudká alergická reakce, a bylo to. Náhoda je spojila dohromady, a tak na nich můžeme otestovat hned dvě lidová moudra: že láska prochází žaludkem a že láska hory přenáší.

Další skvělé čtení od Kateřiny Petrusové, které smlsnete jako pralinku. Najdete v něm všechno, co na jejích knížkách máte rády: svérázné postavy, skvělé dialogy, nečekané zápletky. Vtip, romantiku i napětí.

Na knihu jsem se strašně těšila, abych si mohla odpočinout od složitých románů, klasické literatury, sci-fi a fantasy knih. (Ano, počkejte si na recenzi na Bílou velrybu :D)

YmiiiJako každá kniha Kateřiny Petrusové je především poskládána na romantice a vtipu. Většinou se celou knihu nic neděje, ale když už si myslíte, že naše dvojička bude žít šťastně až do smrti, tak se pletete, protože paní Petrusová nám z posledních stránek udělala hotové drama.

,, ,,Mohl byste slézt dolů?"
,,Pojď ty nahoru!" odpověděl Kopřiva.
,,Nesnáším Popelku!" "

Další věc - obálka. Ta je naprosto úžasná!!! Přesně se hodí do tohoto období. Bohužel, nikde v České republice není dnes tak krásně. Tato obálka je strašně roztomiloučká a veselá a moc se mi líbí, jak do ní zakombinovali jídlo!

♥ | via TumblrTento příběh je o jídle a o lásce. Co víc si na odreagování přát?
Na jídlo je tam narážek hned několik. A musím se přiznat, že jsem dokonce při čtení měla hlad :D Inu, není se čemu divit.

,, ,,To si děláš srandu?" vyhrkla jsem nakonec. Nevědomky jsem přešla k tykání, asi proto, že ,ty debile' znělo líp než ,vy debile'. "

Na začátku každé kapitoly je recept na nějakou dobrůtku. To hezky zpestřilo celou knihu!

♥ | via TumblrHlavní hrdinkou je Klára Novotná, což je sympatická a milá žena, která o sobě tvrdí, že je gastosexuálkou. Také je strašně podlá! Musím se přiznat, že Kláru jsem si oblíbila o hodně víc než Markétu z S hlavou v oblacích (pejru).
Její mužský protějšek je roztomilý adrenalinový sportovec Matouš Kopřiva, který je totálně božííí! V knize se přesně nepsalo, kolik mu je, ale rozhodně bych řekla, že asi kolem dvaceti. Ale i přes svůj mladý věk se chová jako naprostý gentleman a hlavně dospělý člověk, takže to není žádný puberťák! A já jsem se do něj (asi) zamilovala, protože on je...megabombózní!!!

,, ,,Sbalil jsem Makadamku. Maminka mě bude milovat!" "

Jediné, co bych vytkla, ale ne autorce, je že kniha je špatně vytisklá a vypadává z ní několik posledních stránek. Já jsem na knížky strašně háklivá, takže mě to trochu...no, zarazilo, ale co se dá dělat.

Co se týče konce, tak byl překvapivý, ale přišlo mi, že hodně zmatený, ale i přes to...

♥ | via Tumblr...Pekáč buchet je strašně milá knížečka, kterou zhltnete za chvilinku.
Mně se strašně líbila a je rozhodně lepší než S hlavou v oblacích (pejru), kde mě rozčilovali hlavní hrdinové a tak. Tady jsem si je oblíbila a do jednoho se zamilovala.
Hlavní dvojka je úžasná a vy jim fandíte až do konce! Sdílíte si nimi radosti, ale i ty těžké časy.
Jestli tedy váháte, zda si knihu přečíst, tak ano! Kniha to není úplně dokonalá a nečekejte od ní žádné literární veledílo, ale pro jedno smutné odpoledne je kniha jako stvořená - potěší a rozesměje.

,, ,,Stůj tady a nikoho sem nepouštěj. Nenech se podplatit ani přemluvit. Klidně je i zmlať, kdyby se snažili tady začít stavět stan. Hned jsem zpátky." "

9,5/10
 
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Fragment!

1 komentář:

  1. Vyzerá to na pekné oddychové čítanie :) možno mu dám šancu

    Inak ak máš rada knihy, tu je jedna súťaž: http://janeismystery.blogspot.sk/2015/04/knizny-kviz-sutaz.html

    OdpovědětVymazat