neděle 5. dubna 2015

Coboo maraton: úspěchy šestého dne


Ahoj! Jelikož mám doma pár nepřečtených kubulínských knih, měla jsem okamžitě jasno, že se zapojím. Miluju knížky tohohle nakladatelství! A které krásky budeme tenhle týden s Ami číst?

Jablečný koláč naděje
Já nejsem neviditelná
V šedých tónech
Jednou ano, dvakrát ne
Podivuhodné a krásné soužení Avy Lavender
Mé sladké 16. století
Nebe je všude
Čtyřka
...

Nemyslím si, že stihneme přečíst všechny, ale je to taková kupička, ze které budeme vybírat. Polovina knih je samozřejmě Ami, takže si je nejspíš budeme pujčovat :) Startuje se dnes, takže já okamžitě po škole beru do ruky Jablečný koláč naděje a jdu číst!
Taky jste se zapojili?

Autorem Cooboo maratonu jsou holky z webu Knižní fantasy MaKa. Odkaz na úvodní článek - zde! 

A jak si zatím vedeme? Od ségry nic nevím, ale mám dojem, že i ta pilně čte. Já mám přečtené dvě knihy a budu začínat třetí. Ještě mám půlku šedých tónů, ale ty si nechám až na dobu po maratonu, protože je to trochu těžší téma.

Podivuhodné a krásné soužení Avy LavenderPodivuhodné a krásné soužení Avy Lavender
Leslye Walton

Rodina Rouxova má pošetilou lásku ve vínku, což nevěští nic dobrého pro její nejmladší členku, Avu Lavender. Ava – skoro ve všech ohledech normální dívka – se narodila s křídly.
Ve snaze pochopit tuto svou zvláštnost a s rostoucí touhou zapadnout mezi své vrstevníky se šestnáctiletá Ava odváží do světa, naprosto nepřipravená na to, co ji může čekat, a naivní vůči zvráceným pohnutkám ostatních lidí. Lidí, jako je třeba zbožný Nathaniel Sorrows, který si Avu splete s andělem a jehož posedlost dívkou s křídly vygraduje v noci oslav letního slunovratu.
Tu noc se nebe roztrhne, vzduchem se mezi poletujícím peřím řinou provazce vod a osud Avy i její rodiny nabírá na ničivé kadenci.

Od knihy jsem nic moc nečekala a o to víc mě překvapila. Přiznám se, že jsem na konci i docela brečela.... Kniha má navíc nádhernou obálku, spisovatelka má dobrý styl psaní - takže vřele doporučuji!

Jablečný koláč naděje
Sarah Moore Fitzgeraldová

Jablečný koláč nadějeOskar Dunleavy, který dělával ty nejlepší jablečné koláče na světě, je nezvěstný, možná dokonce mrtvý. Zdá se, že to vlastně nikoho nepřekvapuje. Až na Meg, jeho nejlepší kamarádku a jeho mladšího brášku Stevieho. Obklopeni zármutkem a zmatky se Meg a Stevie rozhodnou zjistit, co se Oskarovi opravdu stalo. Společně se pak učí, co znamená věrnost a kamarádství, a jak moc důležitá je síla se nevzdat.

Báječná kniha o dospívání, nejistotách, přátelství a kouzelných jablečných koláčích, které znamenají naději. Protože jakmile si do jednoho kousnete, budete se už navždycky na svět dívat jinak a všechno bude tak, jak má.

I tahle kniha se mi moc líbila, ovšem ne tolik jako příběh dívky s křídly. Byla to taková hezká oddechovka provoněná jablečnými koláči a kořeněná bolestí ze ztráty. Určitě si ji taky přečtěte!


Na konci maratonu napíšu ještě článek i s úspěchy ségry :) Užívejte konec velikonočních prázdnin! Vaše Ell

4 komentáře:

  1. Taky se účastním, ale v mém výběru není ani jedna z vašich knih. Přeji ať se vám pěkně čte :)

    OdpovědětVymazat
  2. Účastnit se nebudu, ale je to dobrý nápad. :) držím palce. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Z vašeho výběru jsem čtla jenom Čtyřku, a to už bylo dávno a navíc v originále, takže si nejsem jistá, jestli o můžu moc hodnotit... Každopádně držím palce, snad toho stihnete co nejvíc ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Četla jsem jenom Čtyřku (Tu knížku miluju! Stejně jako Divergenci!) a Mé sladké 16. století a myslela si, jaká to nebude blbost. Zvlášť pro mě.. Já totiž nečtu romantické knihy a už podle názvu... Tohle znělo jako slaďák. :D Ale překvapivě mě ta kniha bavila, byl taková oddechová a myslím si, že by se mohla líbit. :)

    OdpovědětVymazat