čtvrtek 24. prosince 2015

Když knihomolky pečou cukroví

Ahoj!
Jelikož se nám blíží Vánoce, tak jsme si pro vás připravily jeden vánoční článek - o cukroví

Ell: Miluju Vánoce. Na blogu to není moc poznat, ale každý kdo mě zná v reálu ví, že jsou to pro mě nejkrásnější svátky v roce. A jedna z věcí, proč je tak miluju, je bezesporu cukroví. Baví mě experimentovat s druhy, hledat recepty a samozřejmě je potom uždibovat. To poslední ráda provozuje celá moje rodinka, takže dlouhá výdrž cukroví u nás nehrozí. Důkazem je třeba i to, že ačkoli mi letos prošlo pod rukama hodně různých plechů cukroví, tak v plechovkách momentálně máme jen perníčky a pár medovo-kokosových kuliček. Jsem zvědavá, co ještě napečeme a co přežije do Štědrého dne :) Teď už jdeme na otázky! (I s Ami!)


1. Tvé nejoblíbenější cukroví?
Ell: Tahle otázka je nejtěžší. Každý rok nacházím nové recepty, každý rok mi zachutná něco jiného. Ale obecně miluju pečené i nepečené kuličky. Medové, kokosové, kakaové, rumové... To už mi je fuk, všechny máme skvělé.
Ami: Já zbožňuju všechny druhy cukroví. Hlavně ty od babičky, která dělá naprosto úžasné cukroví. Nejvíc mám asi ráda její ,,leknínky" s želé, malinké medové dortíčky nebo kokosové vosí úly - upřímně, miluju všechno s kokosem!

2. Které cukroví naopak nemáš ráda?
Ell: Tady to vím naprosto přesně. Nikdy mi nechutnalo linecké. U nás se naštěstí ani nepeče, ale obě babičky linecké dělají vždy.
Ami: Tak to já linecké můžu, hlavně sušenky, které u nás Ell vždycky sní :) No, takže co mi nechutná...? Hmm, asi marokánky, které nejsou špatné, ale já je moc nemusím.

3. Kdo u vás peče cukroví?
Ell: Pečení cukroví je pro nás hodně rodinná záležitost. Nejčastěji asi peču já, zbytek se ke mně přidává. Tátova parketa jsou třeba vosí hnízda, mamka je zase známá rumovými kuličkami. A bratříček je skvělý pomocník :)
Ami: U nás pečeme skoro všichni. Nejvíc ale mamka s bráchou, který pomáhá hlavně péct perníčky, takže nakonec máme podivné andílky a hubená prasátka. Naopak sestra a já nejradši uždibujeme a potom vše konzumujeme :)

4. Otázka zaměřená na perníčky: Zdobíte je?
Ell: Jasně! Ačkoli je to hodně pracné, tak minimálně nějakou část vždycky ozdobíme. Hlavně to pak chutná úžasně :)
Ami: Naše rodina perníčky nezdobí, protože u nás by to bylo hrozně pracné, protože u nás se perníčky pečou po celý rok. Hlavně potom od září, ale my to stejně hned sníme, takže to nemá cenu zdobit. Ale pekli jsme perníčky ve škole a dokonce jsme je i ozdobili, takže nějaké ozdobené máme :)

5. Už máte napečené všechno cukroví? Kolik druhů?
Ell: Ne :) Musím se přiznat, že třeba rumové kuličky jsou u nás čistě záležitost Štědrého dne a Vosí hnízda taky ještě nemáme.
Zatím máme 4 druhy, ale mělo by jich být nakonec 6!
Ami: Jasně že jo! Pečeme už od října (kromě perníčků) a mamka všechno cukroví radši před námi schovala, protože všechno sníme.
Haha, máme 10 druhů! Náš rekord...

Takže mi vám přejeme ty nejkrásnější Vánoce, aby se vám splnilo vše, co jste chtěli. Taky bohatou nadílku pod stromečkem a krásný vstup do nového roku :)

Vaše knihomolky Ell a Ami
(Fotografie: vlastní tvorba Ell)

1 komentář:

  1. To je krásný a sladký tag, který povzbuzuje mé chuťové buňky. Já osobně neumím péct, jen ráda ochutnávám.
    Přeji vám oběma úspěšný krok do nového roku a splnění všech přání podle vašich představ.☼☼☼

    OdpovědětVymazat