středa 24. srpna 2016

RC (Ami): Harry Potter - Magická místa z filmů

Harry Potter - Magická místa z filmůNázev: Harry Potter - Magická místa z filmů

Autorka: Jody Revensonová

Nakladatelství: Slovart

Série: -

Díl: -

Počet stran: 208

Rok vydání: 2016

Kniha o světě filmů o Harrym Potterovi, která odhaluje tajemství filmových archivů. Snad každý divák podlehl při sledování těchto filmů kouzlu Bradavického hradu, věznice v Azkabanu nebo ministerstva kouzel. Zapsaly se nám do paměti stejně jako oblíbené postavy z knih. V této jedinečné knize se čtenáři nabízí možnost nahlédnout do zákulisí a seznámit se s dosud nezveřejněnými návrhy scén, fotografiemi z natáčení či se záběry z filmů a dozvědět se řadu dalších zajímavostí o přípravě oněch kouzelných míst pro filmové zpracování série o nejpopulárnějším kouzelníkovi poslední doby. Kniha Harry Potter: Magická místa z filmů je další publikací, která nesmí chybět ve sbírce žádného pravého fanouška Harryho Pottera.


harry potter
 Harry Potter. Harry Potter. A ještě jednou Harry Potter! Poslední dobou se s Harrym roztrhl nový pytel. Knihy o čaroději Harrym už máme sice za sebou, ale poslední dobou vycházejí doplňující knihy, která nám přibližují, jak se co ve filmech dělalo a spoustu dalších věcí. Také už Potter maniaci (jako já) postřehli, že v 24. září tohoto roku vychází Harry Potter a prokleté dítě - knižní podoba scénáře k divadelní hře. Taky se už nemůžete dočkat?
Ale dnes tu nebudu vykládat o Prokletém dítěti, ačkoli bych Vám moc ráda sdělila své pocity a nadšení, ale nejde to. Dnes ne!(Samozřejmě, že jsem si už poklábosila s kamarádkou o Harrym a jeho světě jako takovém a o tom, jak je nefér, že u nás - zatím - nebude divadelní zpracování Prokletého dítěte, sice to bylo jen přes mail, ale tak dlouhé maily jsem ještě nikdy nepsala. Možná se ptáte, proč jsem se o tom nebavila s Ell, ale ta Harrymu moc neholduje, takže tak...) Ale i tak tu mám menší dáreček ze světa Harryho Pottera!

,,PŘISTUPTE BLÍŽ. MÁME OMDLÉVACÍ OPLATKY, KRVÁCIVÉ KOKOSKY, A PRÁVĚ VČAS DO ŠKOLY, BLINKACÍ PASTILKY."
Fred a George Weasleyovi, Harry Potter a Princ dvojí krve

Harry Potter - Magická místa z filmů  –  Domovy kouzelníkůMožná jste postřehli, že tu kdysi byla nějaká recenze na podobnou knihu. Ano, jednalo se o Bestiář Harryho Pottera, který je o všech těch roztomilých i nechutných potvůrkách :) Nedávno (dobře, už je to nějaký ten měsíc...) vyšlo další překvapení pro milovníky Harryho a to v podobně Magických míst, které je také na skvělé úrovni vypracování jako předešlá kniha.

,,ALE HAGRIDE, TO MUSÍ BÝT NĚJAKÝ OMYL. NÁSTUPIŠTĚ DEVĚT A TŘI ČTVRTĚ, TAKOVÉ PŘECE NENÍ... NEBO JO?"
Harry Potter, Harry Potter a Kámen mudrců

Kniha nám ukáže magická zákoutí nástupiště devět a tři čtvrtě, Bradavic, Hagridovy hájenky, učeben, Zapovězeného lesa nebo Příčné ulice a plno dalších!

gif and harry potter image,,DO POVĚTŘÍ? BUM?"
Neville Longbottom rozebírá zničení dřevěného mostu, Harry Potter a Relikvie smrti - část 2

Kniha je naprosto skvělá, protože jsem se konečně dozvěděla o záhadách z natáčení, o kterých jsem netušila. Například, že Bradavice jsou složeny z několika škol ve Velké Británii nebo že některé scény se natáčeli JEN před zeleným plátnem! Kniha je těchto ,,úlovků'' plná.
 
,,MY SE STARÁME, ABYS TY NEUTRŽIL MOC KRVAVÝCH ŠRÁMŮ. NIC TI ALE NEMŮŽEME SLÍBIT, FAMFRPÁL JE TVRDÁ HRA, BRUTÁLNÍ."
George Weasley, Harry Potter a Kámen mudrců

harry potterV Magických místech najdeme všemožné zajímavosti, zpovědi lidí, kteří na Harrym pracovali, spoustu obrázků, citátů z filmů a i pár spoilerů, takže jsem knihu před Ell musela schovat, protože zatím viděla jen čtyři díly a tím by jí bylo vyzrazeno plno důležitých věcí.

,,MÁŠ MATČINY OČI."
Profesor Snape, Harry Potter a Relikvie smrti - část 2

Myslím si, že si knihu užije každý nadšenec Harryho. Dalo by se říci, že je povinností fanoušků si knihu přečíst. I když nespočet fanoušků má obavy z koupy této knihy, protože tahle kniha není nijak levná. Ale nezoufejte, teď jí má nakladatelství Slovart ve slevě! Proto se nebojte, že byste byli knihou zklamaní, protože Harry Potter a Magická z místa z filmů vážně stojí za to!

books, movie, and gif image,,NEPLEŤTE SE DO CESTY ŘEDITELSKÝM ŠVESTKÁM."
Cedulka před domem Láskorádových, Harry Potter a Relikvie smrti - část 1

DOPORUČUJI!

Touto recenzí bych chtěla moc, moc a ještě jednou moc poděkovat nakladatelství Slovart za poskytnutí recenzního výtisku!
Knihu si můžete pořídit ZDE!

3 komentáře:

  1. Túto knihu by som naozaj veľmi chcela do zbierky, avšak tá cena je dosť vysoká a zrejme si ju aj preto nikdy nekúpim :-/

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tu nutně potřebuji do sbírky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Juu, tak tohle je velmi zajímavé :) Kdepak je k sehnání? Pokud to tu máš napsané, tak jsem to asi přehlédla.

    OdpovědětVymazat