pátek 6. února 2015

RC (Ami): S hlavou v oblacích (pejru)

 S hlavou v oblacích (pejru)Název: S hlavou v oblacích (pejru)

Autorka: Kateřina Petrusová

Nakladatelství: Fragment

Série: -

Díl: -

Rok vydání: 2013

Stačí okamžik a váš život může být vzhůru nohama! Něco o tom ví i Markéta, kreativní ředitelka malé reklamní agentury, které víkend v jižních Čechách změní život. Kam se poděla profesionálka z města, která to má v hlavě srovnané? Pár sebevíc příjemných chvil na vesnici po boku typického "vidláka" přece nemůže změnit celý pohled na svět! Nebo snad ano?...


Vtipná kniha z pera české autorky, na kterou můžeme být hrdí!
 
Na knihu jsem se docela těšila. Četla jsem jí tak před rokem, kdy jsem ji měla pučenou od Ell a moje první dojmy nebyly nijak velkolepé. Ale tahle kniha si rozhodně zaslouží dostat druhou šanci...
 
Toto dílo od české autorky je kraťoučký román, což je záležitost na jeden večer. U knihy se budete pořád smát. Autorka se nebojí sprostých slov a za to si u mě vysloužila malé plusko, protože teď jsem ve fázi, kdy se v knihách sprostě nemluví :) (Už je to poněkud otravné). Je to rozhodně oddechová četba a tomu náleží i krátkost této knihy. Pouhých 120 stran.
 
,,Byla jsem na nebi. Ne, v nebi ne, ale hodně blízko."
 

Kniha mi přišla v některých ohledech naivní a tomu pomáhala i hlavní hrdinka, která mi svou protivností i lezla na nervy. Asi pozdější důsledek hormonů.
 
Prostředí je česká vesnička, jaká si Lhota a Praha. Já nejsem milovník českých autorů a někomu by se to mohlo zdát trochu nevlastenecké, ale preferuji zahraniční autory a tudíž i příběhy, které se nekonají v českých zemích a nejsou v nich česká jména.
 
,,Karla právě asi vyvrcholila. Nebo uviděla pavouka, těžko říct, znělo to fakt stejně."
 


Hlavní hrdinkou je poměrně mladičká Markéta Mrázová a to jméno k ní prostě sedí, protože má ustavičně studené ruce a nohy. V tomto ohledu jsem se v ní viděla, protože stejně jako ji i mě trápí špatné prokrvování končetin. Markéta se mi moc nelíbila. Byla protivná a někdy naivní. Co se týče Marvina, tak...nevím, nikdo mi z těchto dvou hrdinů nepřirostl k srdci. A není to ten knižní typ, do kterého bych se zamilovala :D
Ale koho jsem si oblíbila tak Markétinu kamarádku Kačenku a jejího manžela Filipa, kteří byli prostě nejlepší! Spolu s kočkou Adolfem.
 
add a captionKniha je rozhodně hezká a já se k ní rozhodně časem vrátím. Není to sice kousek, který bych musela hýčkat a číst pořád dokola, jako některé knižní jednice. A určitě si později napíšu o autorčiny další knihy. Tuto knihu bych tímto chtěla doporučit všem romantičkám!
 
,, ,,Cože jsi udělala?"
,,Ukradla jsem mu kočku," zopakovala jsem. Na druhé straně bylo chvíli ticho. Pak se Kačenka opatrně zeptala: ,,Nějakou drahou? Výstavní? Budeš za ni chtít výkupný nebo co?" "
 
8/10
 
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Fragment!
 
 
Předem se omlouvám za jakékoli chyby v recenzi, ať už pravopisné, a nebo nesrozumitelné věty. Nedávno jsem utrpěla menší otřes mozku a ještě jsem se tak nějak nezotavila, takže se omlouvám.

5 komentářů:

  1. Hezká recenze :) Na knížku jsem už koukala na stránkách ale nezaujala mne. Sice to zní hezky a určitě je to dobré čtení ale s tím kolik toho chci přečíst se k této asi nedostanu :) Přece jen mám na seznamu knihy které bych před touto určitě upřednostnila.

    OdpovědětVymazat
  2. Hezky napsaná recenze:)
    Mně se teda knížka hodně líbila, jen škoda, že nebyla delší. To s tou Karlou bylo hustý. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Až tolik mě kniha nezaujala, ale i tak musím říct, že se ti recenze moc povedla! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mě knihy od této autorky nelákají.. :) I když jsou všude ty kladné ohlasy... :D
    Brzo se uzdrav. :) Otřes mozku není sranda no.. :(

    OdpovědětVymazat
  5. Hlavně se uzdrav! :)
    Knihu si chci už dlouho přečíst, a ten kousek s tou kočkou a výkupným mě dostal :D

    OdpovědětVymazat