úterý 2. června 2015

RC (Ami): Nebezpečná láska

 Nebezpečná láskaNázev: Nebezpečná láska

Autorka: Kateřina Petrusová

Nakladatelství: Fragment

Série: Bavettovi

Díl: 1/3

Počet stran: 376

Rok vydání: 2012/2014

Na doporučení posledního zaměstnavatele získá mladá newyorská ošetřovatelka Paige práci v rodině Bavettových, bohatých podnikatelů pocházejících z Itálie. Má se starat o jejich syna Michaela, mladého muže, který se po autonehodě duševně vrátil do období svého dětství. Paige si k němu postupně nachází cestu a Michael si ji velice oblíbí. Postupem času Paige přichází na to, že se dostala do newyorského podsvětí a její zaměstnavatelé jsou součástí mafie. Co se stane, až se jednou Michael probere? Dostane se Paige ze spárů Bavettových, když odhalila jejich tajemství?

První díl od české autorky - která je strašně milá a na živo je naprosto úžasná - Kateřiny Petrusové. Již známé jako autorku krásných oddechových knížek.

Já nepreferuji české autory a českou literaturu. Klasika - hlavně ta česká - není nic pro mě. Ano, teď mě nejspíš vlastenci zabijí, ale já mám radši zahraniční autory a literaturu. Ale...
Theo Watters
,, ,,Máš taky pindíka?"
Zavřela jsem oči a zhluboka se nadechla. Tohle bude dlouhý den." "

...Přesto,tuto autorku zbožňuji. Její kniha Pekáč buchet, si mě získala jak svou osobitou hrdinkou, tak sexy hrdinou. Ani v této knize najdeme skvělý hlavní pár!

Než se dostanu k romantické zápletce, něco si povíme o první části, kde je Michael ještě ,,malý kluk". Tato číst mě příliš nebavila. Byla vtipná, ale pro mě to byla jen vsuvka. Asi jsem si už moc zvykla na jednohubky. Přestože mě první část, ta mafiánská moc nechytla, tak ta druhá byla naprosto úžasná. Skvělá romantická zápletka a trochu krmi, napětí.

,, ,,Nějakej dobytek mi pocintal skoro všechna trika," řekl na vysvětlenou. ,,Prosím, řekni mi, že tu mají něco... Ne. Ne. Ne. Potřebuju do Barney's."
,,Jsi horší než ženská. Vážně." "

sam wayMyslím, že knih o mafii moc není a Katka Petrusová si vybírá témata, o kterých se moc nepíše, jen se zkuste mrknout po těch bláznech, kteří lezou po zamrzlých vodopádech :)
Její příběhy jsou originální. I v tomto díle najdeme romantiku, drama, napětí a akci.

Hlavní hrdinkou celé knihy je Paige, mladá ošetřovatelka, která se na doporučení dřívějšího zaměstnance dostala do mafiánské rodiny, aby hlídala a dělala ošetřovatelku mladému muži, který zažil autonehodu a stalo se z něj dítě. Paige je strašně milá a skvělá. A taky starostlivá. Tuto hlavní postavu si nešlo neoblíbit. Hlavní mužskou postavou je Michael, který je vtipný a gentleman, i když mafiánský. Michaela jsem si zamilovala, protože je skvělý. Strašně mě bavily ty části, kde byl dítě, protože ty byly komické a moc jsem se u nich nasmála. Ještě by stál za zmíňku Michaelův bratr Robert. Sice jsem si na začátku myslela, že hlavní pár bude Paige a Robert, ale jsem ráda, jak to nakonec dopadlo.

,, ,,Oni si nic neudělaj. Maximálně si rozbijou hubu, ale to dělaj všichni sourozenci." "

Kniha ubíhá velmi rychle a autorčin styl si zaručeně všichni oblíbí. Nemám, co bych k němu vytkla, ale to asi každý, kdo si zamiloval knihy Kateřiny Petrusové.

RetroKonec mě překvapil. Sice ne úplný konec, ale vyvrcholení mě dost zarazilo. Skoro jsem tomu uvěřila. Bylo to šokující překvapení, ale zase potom... :D No, nic nebudu prozrazovat! A ten úplný konec je podobný všem koncům od autorky.

,, Ze spánku mě o něco později vytrhl Robertův naštvaný výkřik: ,,Někdo mi přeřezal tkaničky!" "

Co se týče závěrečného hodnocení...Kniha se mi líbila více než S hlavou v oblacích (pejru), ale na Pekáč buchet to nemá.
Jinak - vím, že tohle k recenzi nepatří, ale já se prostě musím pochlubit! Na Světě knih jsme s Ell byly na besedě s Kateřinou Petrusovou, která je neskutečně milá osůbka a dokonce nám přečetla kousek z nové knihy, kterou chystá na podzim! Takže se máme na co těšit, protože i z toho krátkého, co nám přečetla, to vypadá na skvělou petrusovinu (hezké slovo, ne?)!

8,5/10
 
Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Fragment!

1 komentář:

  1. Skvělá recenze :) Knihu jsem četla a moc se mi líbila :) Už se těším, až se pustím i do Pekáče buchet :) Snad bude ještě lepší :)

    OdpovědětVymazat