pondělí 22. června 2015

RC: (Ell) Prodám manžela zn. Spěchá

Prodám manžela zn. Spěchá
Kliknutím zobrazíte detail obrázku.Název: Prodám manžela zn. Spěchá

Autor: Alena Jakoubková

Počet stran: 224

Série: -

Díl v sérii: -

Nakladatelství: MOBA

Rok vydání: 2015

Anotace: Athena je špičková manažerka, má vlastní dům, a dokonce si s kolegou pořídí vyhlášenou rybí restauraci. Řekli byste, že vede život snů? Omyl…! V mládí se totiž provdala za Mirka, který si ji vyhlédl kvůli vilce, v níž bydlela s babičkou – a kde hodlal strávit zbytek své existence jako nezaměstnaný, manželkou vyživovaný povaleč. Zpočátku Athena manželovi věřila a ochotně ho podporovala, ale když ji začal podvádět, začalo se jí takové soužití zajídat. První nevěru ještě odpustila, ale ty další… ty jí otevřely oči. Babička, která Mirka hned odhadla jako lovce věna, měla pravdu. Jakmile se však Athena Mirkovi zmínila o rozvodu, vysmál se jí do očí...



7Když jsem se při čtení téhle knihy rozhodla používat záložku Lahodně s Ellou, tak jsem netušila, jak moc dobře jsem záložku zvolila. Většinu knihy totiž tvoří jídlo, jídlo a jídlo. A Itálie. A láska. Přesně ta pravá kniha pro mě.

Hlavní hrdinka Athena je sympatická žena. Je jí 38 let a přesto jí někteří lidé později tipnou pod 30, je úspěšná v práci - s kolegou vlastní skvělou začínající restauraci -, má skvělé kamarádky. Jedinou chybou v jejím životě je to, že se oženila s líným Mirkem. Když vzpomíná na mládí, tak je vidět, že to byla naivka, ale tvrdé soužití s Mirkem, který si ji vzal jen kvůli jejímu domu, jí otevřelo oči. Teď se chce hlavně rozvést. Jenže to není tak jednoduché.

 If you like fashion, cars and more like this page --> https://www.facebook.com/fashionandmoreee <-- Thanks ;)""Atheno, jestli tu restauraci chceš, musíš prodat dům."
V tu chvíli jsem konečně (jo, jsem úplně pitomá) definitivně pochopila, že Mirek vůbec nemá v plánu si otevřít nějakou restauraci a už vůbec ne se mnou. Chce mě jen připravit o peníze za prodaný dům, proto mě do prodeje tak neurvale tlačí. Ach jo..."
Zmíněný Mirek je uvěřitelný záporák. Dokážu si představit, jak by deptal a vysával nějakou ženu i ve skutečnosti. Mirek je mixem všech možných záporných vlastností. Je líný, nemá zájem pracovat, podvádí Athenu a dává jí to najevo. Klidně se před jejíma očima tahá s lehkými dívkami.
Už jsem zmiňovala, že Athena má skvělé kamárádky, které jí vždy podrží. Marthu, Jarmilu a Lindu. Má i skvělé kamarády, třeba kolegu Jirku, se kterým má restauraci nebo Dalibora, který je do ní tajně zamilovaný.
Italy | via FacebookA pak je tady Paolo, pravý opak Mirka. O tom ale nic neprozradím, protože bych vám mohla zkazit překvápko!
Už jsem zmiňovala, že kniha je plná jídla. Hlavně proto, že Athena má restauraci a my můžeme sledovat její začátky. Ale možná ještě víc proto, že Athena odjede sbírat recepty do Itálie a tam se to jídlem, na které se vám sbíhají sliny, jen hemží. Nebyla by to Itálie, kdyby nenabídla i nějaký ten románek, ale to vám prozrazovat nechci. Kromě jídla a restaurace je v knize i hlavní zápletka a to: Jak vystěhovat Mirka z Athénina domu a rozvést je. Že to není těžké? Ale ano! Když se totiž Athena zmíní Mirkovi o rozvodu, vysměje se jí. Proč by ji opouštěl? Vždyť mu navaří, vypere, poskytuje mu peníze i střechu nad hlavou zatím co on leží na gauči nebo v posteli jiné...
Kniha je psaná v Ich-formě, což mi vyhovuje. Možná trochu chybou bylo jméno hrdinky, které je sice moc hezké, ale v česku a navíc za komunistů by asi neprošlo. Malou chybou taky bylo, že kapitoly nebyly moc dobře oddělené. Ale zase to přispělo ke čtivosti, protože jsem si řekla - jen jednu kapitolu! A kvůli špatnému vyznačení jsem přečetla třeba 3.


From Instagram: 30 Images of Inspiration | No. 31 :: This is GlamorousA teď už se dostáváme k hodnocení. Bĕhem recenze padaly skoro jen samé pozitivní vĕci, takže není tĕžké odhadnout můj názor na knihu. 
Hroznĕ moc se mi líbila a doporučuju si ji koupit domů, protože je to kniha, kterou budete chtít číst znovu a znovu
Doporučila bych ji romantickým ženám, ty si tady přijdou rozhodnĕ na své. Určitĕ je to skvĕlý dárek třeba pro maminku.

8,8/10


Za poskytnutí recenzního výtisku moc dĕkuji knižnímu e-shopu Knihcentrum.

 https://www.email.cz/download/i/eCuFxfXfaKF_NLofhIqyaadnLeeSl1cWy3qILYU983BQgeVz7yPbfMY1CD_SwRTL700gV9k/logo_knihcentrum_bilypodklad.jpg

3 komentáře:

  1. Nejspíš to byl maminčin mazliček, který přesedlal z mámy na ni... takový byl i můj syn a pokud vím, zatím se neoženil a už napřed tu ženu lituji.

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavá recenze, ale kniha rozhodně můj šálek kávy není, takže si ji přečíst neplánuju :)

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkná recenze :) Jestli bude čas, knížku si přečtu :)

    OdpovědětVymazat