sobota 29. srpna 2015

RC (Ami): SPIRIT ANIMALS - Skrytá hrozba

Název: SPIRIT ANIMALS - Skrytá  hrozba

Autorka: Maggie Stiefvaterová

Nakladatelství: Fragment

Série: Spirit animals

Díl: 2/?

Počet stran: 184

Rok vydání: 2015

Jen několik vyvolených obyvatel Erdasu dokáže vyvolat spirituální zvíře. Conorovi, Abeke, Mej-lin a Rolanovi se to podařilo a díky tomuto poutu mohou získat nadlidské schopnosti. Co když ale existuje ještě jiná možnost, jak spirituální zvíře vytvořit a získat tak nad ním absolutní moc? A co kdyby tento dar zneužil někdo se sobeckými záměry? Naši čtyři hrdinové si na sebe a na své zvířecí pomocníky teprve zvykají. A není to právě jednoduché. Když se objeví krutý nepřítel, který je hodlá zničit, bude to pro ně těžká zkouška. Spojí je, nebo rozdělí?

Wolfcoyote wolf spirit animal wolf totemThe one by TarasArtHouseAbych se přiznala, tak jsem na druhý díl nijak aktivně nečekala a nehlídkovala jsem jestli už vyšel. To vůbec. Spíš mě zajímalo, jak se to po prvním dílu bude vyvíjet. A byla jsem mile překvapená.

První díl byl hrubý náčrt příběhu, ze kterého vzešla kniha, která nebyla nic moc.
Ale druhý díl je o mnoho lepší, i když se z něho moc nového nedozvídáme. Přesto je Skrytá hrozba dobrodružnější, akčnější a propracovanější. Možná je to tím, že to psal někdo jiný a nebo, že už je to druhý díl z několika dílné série. Popravdě si netroufám říci, kolik dílů ještě bude následovat...

,, ,,Jedna dívka Čungu nepomůže." "

Knihou nás provázejí naši hrdinové. Conor, Abeke, Mej-lin a Rolan.
Už podle obálky se můžeme dozvědět, že tato kniha bude spíš o Conorovi, proto jsem se na knihu těšila, ale velké nároky jsem si nedělala. Přece jenom je to pohádka a vzadu se píše ,pro čtenáře od 9 do 12 let'! Ale nevadí.
Ve skutečnosti není kniha o Conorovi, maximálně se tam řešily jeho problémy víc než těch ostatních, ale jinak nic! Takže mě trochu mrzí, že mu nedali větší prostor.

A panda!Jedním z hlavních hrdinů je Conor, který byl pastevcem a nyní je velmi váženým dítětem, protože vyvolal Brigana. Tuhle dvojku jsem měla nejradši. Conor je strašně miloučký a hodný chlapec a Brigan je starostlivý a obětavý vlk.
Abeke jsem měla v prvním dílu taky ráda a to se nezměnilo ani teď. Fascinovalo mě, jak skvěle si rozuměla se svým zvířetem.
Další dívčí hrdinkou je Mej-lin, která mi v prvním díle rozhodně k srdci nepřirostla. Přišla mi protivná a namyšlená. I teď o ní nemám zrovna nejlepší mínění, ale aspoň už začala trošičku projevovat city.
A na konec náš frajírek Rolan. Docela jsem se pobavila, když si jeho zvířátko dělalo co chtělo. Začínám mít Rolana docela ráda, protože tím, jak mu skoro nic nejde, je tak nějak roztomilý.

,, ,,Všichni děláme chyby," ozval se Rolan. ,,Třeba ty hadry, co jsem snědl včera večer. To byla chyba. Pořád ještě je cítím v puse." "

Líbí se mi ta obálka. Mám zelenou barvu ráda a ještě k tomu je na ní můj nejoblíbenější hrdina, takže ano! Rozhodně se mi ta obálka líbí :)
Horse
Tento díl se strašně podobá tomu předchozímu. Děje se tu skoro to samé.
Naši hrdinové se vydají na výpravu, kterou se jim budou snažit Dobyvatelé překazit, ale tyhle knihy jsou pohádky, takže jsem čekala, že to dobře dopadne, ale ono ouha!
Ten konec mě strašně navnadil na další díl, kterého se dočkáme začátkem září.

,,Bylo to nádherné zvíře - inkoustově černé a s ještě černějšími skvrnami, které se blýskaly v měsíčním světle."

Kniha není žádná literární pecka. Je to pohádka pro děti, která zaujme i ty starší, kteří se budou usmívat nad některými trapnými situacemi nebo menší neschopnosti hlavních hrdinů. Tento díl mi přišel lepší a promyšlenější, akčnější. Dělo se v něm podstatně více, než v prvním díle a konec byl celkem překvapivý, takže si rozhodně přečtu další díl, i když nevím, jestli se někdy k celé sérii znovu vrátím. Ale přesto je tato série dobrým oddechovým čtením a rozhodně těmito knihami uděláte radost mladším sourozencům.

8/10
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Fragment!

5 komentářů:

  1. Výborná recenze :) Teď se opravdu těším, až se pustím do čtení této série :) Už dlouho mě láká :)

    OdpovědětVymazat
  2. Recenze mě zaujala, to bude napínavé čtení, kniha má i krásný přebal...

    OdpovědětVymazat
  3. Zaujalo mě to. Moc dobrá recenze!:)

    OdpovědětVymazat
  4. Já si chci ted poridit prvni dil teto serie, i kdyz je to decka knizka a ja je moc nemusim, jsem na to celkem i zvedava. Pekna recenze:)

    OdpovědětVymazat
  5. Jak jdou ty díly za sebou poraďte někdo... Zaujalo mě to, a tak chci číst od začátku :)

    OdpovědětVymazat